Fly with Dreams
Home About Album Twitter Follow Dash

owner


" I just wanna fly away from you with my dreams "

tagboard


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.

petua masakan :p
Tuesday, December 20, 2011 • 1:26 PM • 0 comments



Hallu-2 , eh silap tu .. Assalamualaikum .. hehe .bru betoi , kita kan orang Islam . oke apa kaitan tajuk Miharu and photo kat ats ni ? *terdiam sebntar smbil berfikir .. hehe .. nothing la .. entry hari ni pasal masakan . yes masakan . mesti ada yang terfikir betul ka Miharu yang masak ? .. oke la Miharu admit , Miharu xdak la pandai sangat nak memasak , I'm not Masterchef .. hehe , untuk lunch nanti mmg la beloved mom Miharu yang masak tapi tadi masa kat dapur , tetiba ja my sis and I smell something . you want to know what ? *kalau xmau pon nak paksa baca jgk .. haha :p bau hanyir ikan . oleh sebab tu , Miharu masuk cari lappy and taip kat mr.Google yang handsome tu pasal petua tok menghilangkan bau hanyir . and now Miharu nak share dgn all the readers . :)
>
<
>
<
>
<
>
<

1. Ambil sebiji limau nipis dan dipotong kepada beberapa bahagian.

2. Gaulkannya dan ramas dekat ikan yang nak dibersihkan tu.

3. Lepas tu, cuci ikan tersebut dengan sebiji limau nipis lagi dan perap lebih kurang dalam 2-3 minit.

4. Kemudian, bilaslah ikan tadi dengan air bersih.

5. Seterusnya, gaulkannya dengan serbuk kunyit dan sedikit garam.

6. Akhir sekali, anda akan dapati ikan tu dah tak hanyir lagi dan bolehlah menggorengnya dengan senang hati.
 
credit to : nyummmyyy

so all the readers, u can try this tip at home . :)
anyway bout the picture . its all about time .. dup dap dup dap .. adoii .. sesak dada .. huhu ..
please pray the best for me . muacckkss .. :*


Labels: ,



0 Comments:

Post a Comment


|